Journalist sex-misbrugt af egyptisk politi
Mona Eltahawy brugte timer med bind for øjnene, før hun endelig blev løsladt med en undskyldning fra den militære efterretningstjeneste, men ingen forklaring på, hvorfor hun blev tilbageholdt. Foto: Finn Frandsen/POLFOTO/arkiv / POLFOTO
Prominent amerikansk-baserede egyptiske journalist blev anholdt under demonstrationerne. Nu løsladt fortæller hun om seksuelle overgreb.

Torsdag morgen blev den internationalt kendte egyptisk-amerikanske journalist Mona Eltahawy løstladt efter en nat i politiets varetægt.

Og nu skriver den anerkendte journalist på sin Twitter-profil, at hun blev tilbageholdt, slået og udsat for seksuelle overgreb af de egyptiske sikkerhedsstyrker, skriver The Huffingtonpost.

Anholdelsen skete onsdag aften i forbindelse med, at hun deltog i demonstrationerne i Kairos gader, hvor hun rapporterede om de protester, der i den forløbne uge skete som følge af oprøret mod den militære magt.

Via sin konto på det sociale netværk Twitter har hun oplyste, at hun blev tilbageholdt i 12 timer af Indenrigsministeriet og den militære efterretningstjeneste, hvor hun blev seksuelt overfaldet af fem eller seks mænd.

"5 eller 6 omgav mig, famlede og pirkede mine bryster, greb fat i mit underliv, og jeg kunne til sidst ikke tælle hvor mange hænder, der forsøgte at komme ind i mine bukser," sagde hun i et såkaldt tweet.

Efter besøg på hospitalet, fortæller hun, at hendes venstre arm og højre hånd er brækket, ligesom hun har lagt et billede ud på nettet af hende skader.

"De sidste 12 timer var smertefulde og surrealistisk, men jeg ved, at jeg sluppet meget meget nemmere end så mange andre egyptere," skriver hun videre.

En repræsentant for den amerikanske ambassade i Kairo siger til avisen The Guardian, at Eltahawy tilbageholdelse var "meget bekymrende".

Eltahawy er freelance journalist med base i New York, som har skrevet til sådanne publikationer som The Guardian, The Washington Post og International Herald Tribune.

Kilde: The Huffington Post