Johanne stormer frem med 11 mandater

Markant fremgang til det lille parti Enhedslisten. Det viser ny megafon-måling, hvor partiet får medfart med over 6 procent af stemmerne.
Johanne Schmidt-Nielsen er flere gange blevet kåret som den mest populære partileder. Populariteten giver sig nu udtryk i en ny megafon-måling, der viser det bedste resultat for Enhedslisten nogensinde.
Johanne Schmidt-Nielsen er flere gange blevet kåret som den mest populære partileder. Populariteten giver sig nu udtryk i en ny megafon-måling, der viser det bedste resultat for Enhedslisten nogensinde. Foto: Lars Krabbe / POLFOTO

Ny megafon-måling giver Johanne Schmidt-Nielsen og Enhedslisten god medfart.

Venstrefløjspartiet stormer nemlig frem, og står til at få 6,4 procent af stemmerne. Ved sidste valg i 2007 fik de derimod kun 2,2 procent - se måling her:

Hvis den nye måling holder får partiet 11 mandater i Folketingssalen efter valget den 15. september. I dag har de fire.

Partiets frontfigur Johanne Schmidt-Nielsen tager målingen med ro.

"Det er resultatet på valgdagen, der tæller. Meningsmålinger er bare målinger, men selvfølgelig er det sjovere, når de går op, end når de går ned. Det giver optimisme, men vi tager den stadig med ro. Der er ikke noget, der er vundet endnu", siger Johanne Schmidt-Nielsen til Politiken.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.