VORES VALG Johanne optimist efter snak med Helle
Så er politikerne trukket i det famøse arbejdstøj. Helle Thorning-Schmidt har indkaldt alle partierne i Folketinget til forhandlinger. Foto: Thomas Sjørup / POLFOTO
Enhedslisten har forhandlet med Thorning-Schmidt og begge parter har gode forventninger til fremtiden, men vil ikke sige noget konkret.

Forleden sendte Helle Thorning-Schmidt journalisterne på ferie, og det var heller ikke meget, hverken den kongelige forhandler eller hendes forhandlingspartner ville sige mandag formiddag.

"Vi har fremlagt vores krav, og jeg er optimistisk i forholdt til modtagelsen, og nu vil der være en videre forhandling," lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Den kongelige forhandler og fremtidige statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S) kom ud fra mødet med nogenlunde samme opfattelse som repræsentanterne for Enhedslistens 12 mandater.

"Vi har lyttet til Enhedslistens idéer til regeringsgrundlaget, og det har vi selvfølgelig taget imod," siger hun.

Hvad der helt konkret blev drøftet på mødet, ville hverken Schmidt-Nielsen eller Thorning-Schmidt dog afsløre.

"Vi har lyttet til de syv krav, Enhedslisten har med. De er jo ikke nye for Enhedslistens politiske holdninger, og dem har vi taget til efterretning."

Klokken ti var det Lars Løkke Rasmussens (V) tur til at komme på besøg på Helle Thorning-Schmidts kontor, og senere skal også Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti forhandle med den fremtidige regeringsleder, men det bekymrer ikke Johanne Schmidt-Nielsen.

"Udgangspunktet er selvfølgelig, at Helle Thorning har et flertal sammen med Enhedslisten. Det tror jeg såmænd, der er en fuldstændig fælles forståelse for blandt de fire partier i oppositionen."