Johanne fortsætter i spidsen

Johanne Schmidt-Nielsen er også frontfigur for Enhedslisten fremover. Hun blev i dag genvalgt som politisk ordfører blandt de 12 medlemmer.
Valgets stemmesluger fortsætter som politisk ordfører for Enhedslisten
Valgets stemmesluger fortsætter som politisk ordfører for Enhedslisten Foto: Mie Brinkmann / POLFOTO

Det kommer ikke som nogen stor overraskelse, at Johanne Schmidt-Nielsen fortsætter i spidsen for Enhedslisten som politisk ordfører.

27-årige Johanne Schmidt-Nielsen har været afgørende for, at venstrefløjspartiet kunne notere en tredobling af mandaterne efter folketingsvalget, så Enhedslisten nu har 12 medlemmer i Tinget. Hun var den, der fik næstflest personlige stemmer ved valget med 47.002 personlige stemmer - kun overgået af Lars Løkke Rasmussen (V).

Mens Per Clausen også fortsætter som gruppeformand, så har Frank Aaen måttet sige farvel til ordførerskaberne inden for forsvar og pladsen i Udenrigspolitisk Nævn. Han fortsætter med at tage sig af økonomi, finans og skat. Det bliver nyvalgte Christian Juhl, der træder ind i Udenrigspolitisk Nævn.

"Det er en stærk og alsidig gruppe med erfaringer fra fagforeninger, elevorganisationer, Christiansborg og fra ganske almindelige arbejdspladser. Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet. Til at rydde op efter ti år med VKO, og til at kæmpe for bedre vilkår for arbejdsløse, udlændinge, sygdomsramte og for miljøet," siger gruppeformand Per Clausen, der også kommer til at tage sig af fødevarer, landbrug og fiskeri, medier, miljø og energi samt dyrevelfærd.

Et af de områder, der har fået stor plads i ordførerskaberne, er arbejdsmarkedet. Det er delt op i et generelt ordførerskab for området, et for arbejdsmiljø, et for EU's arbejdsmarkedspolitik og et for arbejdsmarkedsuddannelserne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.