Jobcenter til virksomheder: Ansæt en flygtning
Et jobcenter i Struer beder nu de lokale virksomheder om hjælp. Foto: Scanpix
I forsøget på at få flere flygtninge i arbejde beder et jobcenter nu de lokale virksomheder om hjælp.

Struer Kommunes jobcenter beder nu lokale virksomheder om hjælp til at få de stadigt flere arbejdsløse flygtninge og indvandrere i arbejde.

- Vores bekymring, hvis vi ikke får de her i job er jo, at det både kommer til at koste rigtig mange penge på offentlig forsørgelse som den ene ting, og som den anden ting, så er vi rigtig bekymrede for den gode integration. For alle undersøgelser viser, at den foregår ude på arbejdsmarkedet, siger jobcenterchef Alice Brink til DR P4 Midt & Vest.

Venstreborgmester Mads Jacobsen appellerer til virksomhedernes fornuftige sans og interesse i at vokse i fremtiden.

- Vi vil gerne understøtte opsvinget, så der ikke opstår flaskehalsproblemer, og virksomhederne må sige nej til ordrer, fordi de ikke kan finde de rette folk, og her kan de nye borgere spille en vigtig rolle, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Derfor skal virksomhederne også selv være med til at undersøge, hvordan man bedst får integreret flygtningene, understreger jobcenterchef, Alice Brink.

- Hvad er det egentlig for ting, vi kan bygge på? Hvad er det for en kompetence, de mangler, for at komme til at få fodfæste på det danske arbejdsmarked og blive fastansat? siger hun til DR P4 Midt & Vest.