Job venter i Hovedstaden til fyrede lærere
Hvis fyrede lærere vil flytte til København, så er der job til knap 500 af dem frem mod 2015, siger Københavns Kommune. Foto: Colourbox.com
Mere end 800 skolelærere er blevet fyret i år, men i København mangler de knap 500 nye lærere frem til 2015.

Flere børn betyder flere skoler. Og flere skoler kræver flere lærere.

Så enkelt lyder opskriften på vejen ud af arbejdsløshed for knap 500 lærere. Det kræver bare, at de vil bo i København, skriver Jyllands-Posten.

Hovedstaden vokser nemlig i disse år eksplosivt, og Københavns Kommune får brug for 487 nye lærere frem mod 2015. Det viser en intern opgørelse fra Børn- og Ungdomsforvaltning.

"Selv om vi gør alt, hvad vi kan for at presse mest mulig arbejdskraft ud af de ansatte, er vi i en anden situation end landets øvrige kommuner. Vi får brug for mere personale," siger Jesper Christensen, gruppeformand for Socialdemokraterne på Københavns Rådhus, til Jyllands-Posten.

På landsplan har mere end 800 lærere måtte stille sig op i arbejdsløshedskøen. Derfor kommer de nye tal bag på lærerforeningen i København, som dog glæder sig over udviklingen.

"I øjeblikket bliver der færre lærere til at undervise flere børn i København. Derfor vil da være utroligt glædeligt, for vi har et stigende antal arbejdsløse og behov for at få flere kolleger i arbejde," fortæller Jan Trojaborg, formand for lærerforeningen i København, til avisen.

Alene i Slagelse er 77 lærere blevet fyret i år.

Kilde: Jyllands-Posten