Joachim B.: Ufaglærte er ikke mere nedslidte end akademikere

Liberal Alliances Joachim B. Olsen mener ikke, at man nødvendigvis er mere nedslidt end andre på arbejdsmarkedet, blot fordi man har et fysisk hårdt arbejde.
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

Ufaglærte med hårde fysiske job er ikke nødvendigvis mere nedslidte end akademikere, der sidder på kontor hele dagen.

Det mener i hvert fald Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

Torsdag aften diskuterede han tilbagetrækning og pensionsalder i Debatten på DR2, og det var her, han kom med sin påstand.

- Der er ikke nogen grund til at tro, at fordi man er 3F’er eller ufaglært, at så er man mere nedslidt end andre på arbejdsmarkedet, lød det fra den 39-årige politiker.

- Man kan ikke sige, at sosu’er er mere nedslidte end akademikere, fortsatte han.

Som noget nyt var helt almindelige borgere inviteret med i programmet for at diskutere med en række folketingspolitikere om forskellige emner.

I debatten om pensionsalder deltog, foruden Joachim B. Olsen, også Kenneth Kristensen Berth (DF), Benny Engelbrecht (S) og Sofie Carsten Nielsen (RV). Derudover kom den tidligere asfaltarbejder og bybud, 63-årige Hugo Andersen, også med indspark i debatten.

Hugo Andersen har meget svært ved at forstå, hvorfor regeringen nu vil hæve danskernes pensionsalder før tid ved at fremrykke elementerne i tilbagetrækningsaftalen.

Der er nemlig stor forskel på, hvor nedslidte danskerne er. Graden af nedslidning afhænger fuldstændig af, hvad man arbejder med, mener han.

Men den køber Joachim B. Olsen ikke. Middellevealderen er stigende for alle, og derfor bør man hæve pensionsalderen tilsvarende, lyder det.

- Når det alligevel er en god idé at hæve pensionsalderen, så skyldes det det helt simple og meget glædelige, at restlevetiden for 60-årige vokser eksplosivt. Den har steget siden midten af 1990erne, hvor vi lavede arbejdsmarkedsreformer, forklarede Joachim B. Olsen i programmet.

"Seniorførtidspension er attraktiv"

En opgørelse fra Danmarks Statistik viser da også, at middellevetiden er stigende for alle erhvervsgrupper på det danske arbejdsmarked. Dog stiger den langsommere for lavindkomstgrupper.

Men er man nedslidt af at arbejde, så kan man søge en seniorførtidspension, lød det fra Joachim B. Olsen.

- Seniorførtidspension er ikke nogen lille ydelse. Hvis du er ufaglært, så er seniorførtidspension da meget attraktiv økonomisk, lød det fra Liberal Alliances ordfører.

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra Joachim B. Olsen, men han er endnu ikke vendt tilbage.

Den 63-årige Hugo Andersen har efterfølgende fortalt, hvordan han følte sig slemt skuffet af Joachim B. Olsen. Læs mere her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.