Joachim B: Jeg tør møde de fattige
"Joachim B. Olsen har åbenbart fået kolde fødder. Han har ikke mod til at stå ved sine liberale holdninger," siger SF'eren til B.T. om sin debatmodstanders aflysning i sidste øjeblik. Foto: Frank Pedersen
Liberal Alliances folketingsmedlem Joachim B. Olsen afviser at have fået kolde fødder, når det gælder om at diskutere fattigdom.

Der er ikke tale om kolde fødder eller manglende mod..

Sådan lyder meldingen fra Liberal Alliances Joachim B. Olsen, efter han har aflyst fire debatmøder i næste uge, hvor han skulle have diskuteret med SFs socialordfører Özlem Cekic, om der findes fattige i Danmark.

Det får SF-politikeren til i dagens B.T. at beskylde den tidligere kuglestøder for, at han ikke tør stå ved sine holdninger.

"Jeg er meget overrasket. Vi sad sammen og fandt datoer og afstemte kalendere, så jeg har svært ved at forstå forklaringen. Det er så let at sidde inde på Christiansborg med sin fede hyre og brække sig over andres situation, især når Joachim B. Olsen åbenbart slet ikke vil ud og møde virkeligheden," siger hun til avisen.

Aftalerne kom i stand i sidste uge, efter den liberale politiker på Facebook skrev: "Jeg brækker mig", som kommentar på Cekic' forslag om at bruge satspuljemidler til at sikre alle fattige julehjælp.

Men den udlægning af sagen afviser Joachim B. Olsen over for Newspaq. Han vil ikke udtale sig om, hvorfor debatmøderne er aflyst, men fastholder, at han skal møde fattige familier i næste uge.

"Vi skal ud og møde de fattige - eller det er så det ord jeg opponerer imod - men de aftaler om, at jeg skal ud at møde virkeligheden, de står fast," lyder det fra den liberale politiker, der på mandag skal mødes med en familie i Esbjerg.

"Og vi skal i Go'aften Danmark samme dag og debattere det. Det har vi også sagt ja til, og jeg vil meget gerne debattere med Özlem, og det er, hvad der er at sige til det," siger Joachim B. Olsen.