Jes Dorph svarer igen på hån: Man kan ikke gøre for, man er alkoholiker

Den populære tv-vært fortæller gerne om sin slåskamp for at forblive ædru og undgå alkohol i sit liv, men han kritiserer samtidig de mennesker, som ser ned på de misbrugere, der tør stå frem.
Jes Dorph vil ikke gå rundt og skjule, at han er alkoholiker. 
Jes Dorph vil ikke gå rundt og skjule, at han er alkoholiker.  FOTO: Scanpix

Jes Dorph-Petersen er folkekær vært på TV 2-programmet 'Go' Aften Danmark,' og så er han alkoholiker. Sådan er det, og det kræver ualmindelig meget selvkontrol og arbejde ikke at røre de fristende dråber.

Men sådan er det for mange, fortæller han til BT, og derfor forstår han simpelthen heller ikke, hvorfor visse medier og mennesker har givet ham en hård medfart for at stå frem med sine problemer:

- Der var lidt fryd over det. Sådan "haha, han er faldet i". Det blev fremstillet som om, at jeg var en svag person. Alkoholisme er en sygdom - man kan ikke gøre for det. Vi har her i Danmark et enormt alkoholforbrug, og vi kender alle sammen nogen, der har et for stort forbrug. Så er det et paradoks, at man ser ned på dem, der har et problem, og siger, at det er dem, der er noget i vejen med. Tværtimod burde man kritisere dem, der ikke gør noget ved det og bare drikker videre, siger den 56-årige vært.

LÆS OGSÅ: Så meget koster det, når du oplader din mobil om natten

Netop derfor valgte han også selv at stoppe op og gå i behandling for sit forbrug sidste år, og det skete simpelthen, fordi det var løbet løbsk for ham. Ikke fordi han ikke kunne kontrolere sit liv generelt, forklarer han.

Skilsmissen kom i kølvandet på behandling

Jes Dorph-Petersen vil ikke tale om sin skilsmisse fra boligstylisten Louise, der blev annonceret kort tid efter, at han valgte at holde pause fra skærmen og gå i misbrugsbehandling.

LÆS OGSÅ: Nu taler Alexandra ud om skilsmissen

Men han er godt klar over, at alkoholsygemelding og skilsmisse kan have fået nogle til at spekulere, men han synes slet ikke, han fortjente at blive hængt ud som en med en slatten moral, eller som en person der ikke kunne styre sit liv.

Han har bare taget god hånd om sig selv. Selvom han ikke har været derude, hvor hans hænder rystede, hvis ikke han fik alkohol, drikker han nu slet ikke, og sådan er det bedst for ham, siger han.

- Jeg kan kun passivisere sygdommen ved at lade være med at drikke. I det øjeblik man drikker, er sygdommen der igen for fuld kraft. Der er ikke nogen mellemvej. Det er sådan, det er. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.