Japans tronfølger fejrer 150 års dansk-japansk forbindelse
Den japanske kronprins Naruhito indledte torsdag sit officielle besøg i Danmark. Han blev modtaget i lufthavnen af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Besøget, som slutter tirsdag, finder sted i anledning af fejringen af 150-året for diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan i 2017. Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Den japanske kronprins lægger vejen forbi Danmark for første gang siden 2004 for at fejre jubilæum.

Den røde løber var rullet ud torsdag eftermiddag, da den japanske tronfølger, kronprins Naruhito, ankom til København.

Kronprinsens besøg, som varer til tirsdag 20. juni, markerer 150 års diplomatiske forbindelse mellem Danmark og Japan, der er verdens tredjestørste økonomi.

Den kommende japanske kejser blev modtaget af kronprinsparret i Københavns Lufthavn.

Kronprins Frederik er sammen med kronprins Naruhito protektor for jubilæumsfejringen. Den kommer blandt andet til at byde på en række kulturelle arrangementer.

Den japanske kronprins skal under sit besøg forbi H.C. Andersens Hus, Kronborg og vindmøllefabrikken MHI Vestas.

Derudover er dronning Margrethe vært ved en frokost på Fredensborg Slot 18. juni. Dagen efter overtager kronprinsparret værtsrollen. Her er kronprins Naruhito indbudt til middag i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg.

Der er derudover planlagt en række udstillinger i forbindelse med jubilæumsfejringen.

Kongernes Samling på Amalienborg vil eksempelvis danne rammerne for en udstilling med titlen "Japan og japonisme i kongehuset" i sommeren 2017.

Den 57-årige kronprins' besøg finder sted, mens kejserdømmet i Japan står over for en stor omvæltning.

I maj fik kejser Akihito, der er 83 år gammel og har et skrantende helbred, lov til at abdicere af landets regering.

Dermed står kronprins Naruhito ifølge japanske medier til at overtage tronen fra sin aldrende far inden for nogle år.

Og det gør den japanske tronfølgers besøg i Danmark til noget særligt. Det har den danske ambassadør i Japan, Freddy Svane, tidligere fortalt Ritzau:

- Kronprinsen står til at blive kejser i den nærmeste fremtid, og i den forbindelse er et besøg en meget ualmindelig og bemærkelsesværdig anerkendelse af jubilæet og det dansk-japanske forhold.

Det er første gang i mere end ti år, at den japanske kronprins lægger vejen forbi Danmark. Sidste gang var i 2004. Her deltog han i kronprinsparrets bryllup.

/ritzau/