James Brown er død
Kongen af soul har sunget sin sidste sang. James Brown døde ifølge sin agent mandag morgen.

En af det 20. århundredes mest indflydelsesrige sangere er død. Soul-legenden James Brown var blevet indlagt for en lungebetændelse på et hospital i Atlanta, USA, da han klokken 7.45 mandag morgen døde.

Det oplyser hans agent Frank Copsidas til flere medier. Det er endnu uvist, hvad James Brown er død af.

James Brown begyndte som musiker helt tilbage i 1950’erne, og stod siden bag hits som »I Got You (I Feel Good)«, »Papa’s Got a Brand New Bag« og brown»Living in America«.

James Brown var aktiv på scenen til det sidste og var i juni på en turné med titlen »Seven Decades of Funk World Tour«. Så sent som den 30 juli spillede han i Amager Bio i København. På scenen var han kendt for sine råbende omkvæd, febrilske dansestil og utrættelige energi.

James Brown var også en stemme i amerikansk politik, hvor han hele sit liv kæmpede for afro-amerikaneres rettigheder.

Brown havde et utal af tilnavne lige fra Soul Brother Number One til Mr. Dynamite. Hans mest kendte tilnavn vil dog altid være The Godfather of Soul eller soul-musikkens gudfar.

Kongen af Soul har været gift fire gange. Ved sin død var han gift med Tommie Raye Hynie, som han har et barn med. Ud over sit barn med sin nuværende kone efterlader han sig fem børn fra de tidligere ægteskaber.