Jackson sagde farvel til soul-konge
Michael Jackson var grådkvalt, da han sammen med 8.500 andre sagde farvel til James Brown. Soul-legenden blev sendt af sted med en fest.

Flere end 8.500 mennesker sagde lørdag farvel til »The Godfather of Soul«, James Brown, ved en stor begravelsesfest i hans fødeby Augusta i Georgia.

Kendte sorte politikere som prædikanterne Al Sharpton og Jesse Jackson var blandt gæsterne, som gik forbi James Browns åbne kiste.

Men den sky Michael Jackson stjal showet. Trods pædofilianklager og et par år i skjul brød menneskemængden ud i jubel, da popstjernen ankom. Med tårer i øjnene sagde Michael Jackson farvel til et sine store forbilleder.

»James Brown er min største inspiration,« sagde Jackson ifølge AP til de sørgende og fortalte, hvordan hans mor altid lod ham se Brown optræde på tv.

»Når jeg så ham bevæge sig, blev jeg hypnotiseret. Jeg vidste, at det var det, jeg ville lave resten af mit liv på grund af James Brown,« sagde han.

James Brown døde som 73-årig juledag af hjertesvigt, mens han var indlagt for lungebetændelse. Lørdag spillede et band nogle af hans største hit foran de sørgende - for eksempel »I Feel Good« og »Soul Power«.

»Jeg kan høre Mr. Brown nu,« sagde Browns trofaste manager, Charles Bobbit, ifølge AP under ceremonien og fortsatte:

»Han siger: ’Sankt Peter ... Jeg snakker ikke med mellemmænd. Tag mig direkte til chefen’.«

Efter folk havde sagt farvel til James Brown ved den offentlige ceremoni, blev han begravet under private omstændigheder.