Iværksættere: Vi smed Ilse Jacobsen ud af firma
Ilse Jacobsen har investeret i 16 iværksætter-virksomheder gennem tre sæsoner af Løvens Hule på DR1. Men ikke alle investeringer har fået en lykkelig slutning. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Ilse Jacobsens investeringer i forventningsfulde unge iværksætteres opstartsvirksomheder har ikke kastet det af sig, som de havde håbet.

To af de mange iværksættere, der har været igennem ’Løvens Hule’ og indgik i samarbejde med Ilse Jacobsen, har smidt gummistøvledronningen ud af virksomheden. Personligt og arbejdsmæssigt passede de to iværksættere ikke sammen med Ilse Jacobsen.

Det fortæller den ene iværksætter Christina Jørgensen til B.T.

- Vi er ikke kede af, at Ilse Jacobsen ikke er med i virksomheden mere. Det var min egen beslutning, at jeg ikke ville have hende med mere. Jeg brød mig ikke om måden, hun opførte sig på og var leder på, og som en del af ejerkredsen havde hun meget med virksomheden at gøre. Jeg holder af god energi og konstruktive løsninger – og det var ikke altid sådan, hun gjorde tingene, siger Christina Jørgensen til B.T.

I 2015 fremlagde de to veninder Christina Jørgensen og Regitze Ericsson deres eget sojais-mærke Chriis i DR-programmet. Tre af investorerne – Birgit Aaby, Jesper Buch og Ilse Jacobsen – indvilgede i at investere i alt 450.000 kroner i virksomheden til gengæld for 15 procents ejerskab.

Men siden er Ilse Jacobsen altså blevet købt ud af virksomheden af Birgit Aaby.

Ydmygelser og skæld ud

Søndag skrev Berlingske, hvordan mange tidligere og nuværende medarbejdere hos Ilse Jacobsen kunne berette om ydmygelser, kollektiv skæld ud og en chef, der lod sit humør gå ud over de ansatte.

Også iværksætteren Nana Rytter Nielsen har købt Ilse Jacobsen ud af sin iværksætter-virksomhed. I sæson 3 af Løvens Hule investerede Ilse Jacobsen 375.000 kroner og købte hele 40 procent af virksomheden Shabenraa, der fremstiller produktet SafeShave til barbering af intime områder.

Iværksætteren har ikke lyst til at uddybe brudet med Ilse Jacobsen, men fortæller til B.T., at hun havde brug for en investor til sparring og viden - og altså ikke blot til at spytte penge i - fordi det går godt for virksomheden.