Ingen nepotisme i Københavns Kommune

Københavns Kommune får nu nye retningslinjer for ansættelser af familiemedlemmer. Det skriver Berlingske i dag.
I juni blev to kvindelige institutionsledere i København fyret for at have ansat deres egne børn, uden at stillingerne var blevet slået op.
I juni blev to kvindelige institutionsledere i København fyret for at have ansat deres egne børn, uden at stillingerne var blevet slået op. Foto: Colourbox.com

Det er slut med at ansætte kæreste, bonusbarn, søster eller bror under sig, hvis man arbejder som leder i en af Københavns mange daginstitutioner og skoler. Det dikterer nye regler for ansættelse af familiemedlemmer i Københavns Kommune, skriver Berlingske i dag.

Ansættelser af den slags vil for fremtiden resultere i fyring af lederen eller flytning af den ansatte. Hos Københavns Kommune er man glad for ændringen.

- Jeg synes, det er nogle fine regler, som forvaltningen har lavet. De her regler præciserer og skærer ud i pap, hvornår der er tale om nepotisme, siger Claus Juhl, kommunens administrerende direktør, til Berlingske.

Den 4. september skal Økonomiudvalget i Københavns Kommune tage stilling til, om reglerne skal udbredes til alle syv forvaltninger.

- Vi vil helt klart kigge på, om reglerne skal være tværgående og gælde for alle forvaltninger. En overvejelse er dog, om metoden i Børne- og Ungeforvaltningen kan overføres direkte til andre forvaltninger med meget store institutioner med mange hundrede ansatte. Men det vil vi kigge på, siger Claus Juhl.

Ifølge Berlingske roser man i Kommunernes landsforening København for at have indført klare regler på området og anbefaler samtidig andre kommuner at lade sig inspirere af hovedstaden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.