Ingen nepotisme i Københavns Kommune
I juni blev to kvindelige institutionsledere i København fyret for at have ansat deres egne børn, uden at stillingerne var blevet slået op. Foto: Colourbox.com
Københavns Kommune får nu nye retningslinjer for ansættelser af familiemedlemmer. Det skriver Berlingske i dag.

Det er slut med at ansætte kæreste, bonusbarn, søster eller bror under sig, hvis man arbejder som leder i en af Københavns mange daginstitutioner og skoler. Det dikterer nye regler for ansættelse af familiemedlemmer i Københavns Kommune, skriver Berlingske i dag.

Ansættelser af den slags vil for fremtiden resultere i fyring af lederen eller flytning af den ansatte. Hos Københavns Kommune er man glad for ændringen.

- Jeg synes, det er nogle fine regler, som forvaltningen har lavet. De her regler præciserer og skærer ud i pap, hvornår der er tale om nepotisme, siger Claus Juhl, kommunens administrerende direktør, til Berlingske.

Den 4. september skal Økonomiudvalget i Københavns Kommune tage stilling til, om reglerne skal udbredes til alle syv forvaltninger.

- Vi vil helt klart kigge på, om reglerne skal være tværgående og gælde for alle forvaltninger. En overvejelse er dog, om metoden i Børne- og Ungeforvaltningen kan overføres direkte til andre forvaltninger med meget store institutioner med mange hundrede ansatte. Men det vil vi kigge på, siger Claus Juhl.

Ifølge Berlingske roser man i Kommunernes landsforening København for at have indført klare regler på området og anbefaler samtidig andre kommuner at lade sig inspirere af hovedstaden.