Industrihavn udvider: Jobfest i vente?
Kalundborg Havn og firmaet Schultz Shipping har købt et 23.000 kvadratmeter stort areal tæt ved havnen, der skal være del af den fremtidige Kalundborg Havn. Det vil efter alt at dømme medføre mange arbejdspladser. Scanpix
Er du ledig og har du erfaring med havnearbejde? Så kunne det være en ide at rette fokus mod Kalundborg.

Kalundborg Havn og samarbejdspartneren Schultz Shipping har for nylig købt et 23.000 kvadratmeter stort areal på Asnæs, lige vest for selve Asnæsværket.

Arealet med fem pakhuse og en værkstedsbygning er både til brug her og nu, men er samtidig en investering i fremtidens Kalundborg Havn.

- Vi ser lyst på fremtiden. Det er en strategisk investering, at vi udvider havnen, der gerne skal udmønte sig i flere arbejdspladser, lyder det fra havnens bestyrelsesformand Jacob Beck Jensen (V).

Kan i løfte sløret for, hvor mange arbejdspladser det vil skabe?

- Det tør vi ikke spå om nu. Men investeringen er et udtryk for udvikling af området, og vi har naturligvis en tro på, at det vil skabe arbejdspladser, siger han.

Alt fra arbejdsmænd til direktører

Hvilke typer folk, kommer I til at ansætte?

- På en havn arbejder der alt fra arbejdsmænd, håndværkere, akademikere og direktører af de selskaber, der bliver del af området. Så det er alle løngrupper, siger Jacob Beck Jensen.

Også havnedirektør i Kalundborg Havn, Bent Rasmussen, ser lyst på fremtiden.

- Vi går ind i projektet for at skabe dynamik og udvikling i området. Vi håber at skabe flere arbejdspladser, og samtidig er vi med til at fastholde de nuværende arbejdspladser, siger han.

'Vi vil fortsætte god udvikling i Kalundborg'

Kalundborg har vind i sejlene lige nu, og den udvikling vil fortsætte med havnen. Det mener Jacob Beck Jensen.

- Vi skulle helst fortsætte den udvikling, som Kalundborg har lige nu, hvor der bliver skabt rigtig mange produktionsarbejdspladser. Det skal havnen også gerne være med til, siger bestyrelsesformand Jacob Beck Jensen (V).