Industri i Skive amputeret på få år

Lukningen af elektronikvirksomheden Flextronics er endnu et hårdt slag for den midtjyske egn.
Med fyringen af de 280 ansatte på elektronik-fabrikken, der leverer komponenter til B&O og Siemens, nærmer antallet af nedlagte industrijob sig 2.000 siden august 2008.
Med fyringen af de 280 ansatte på elektronik-fabrikken, der leverer komponenter til B&O og Siemens, nærmer antallet af nedlagte industrijob sig 2.000 siden august 2008. Foto: Colourbox.dk

På blot tre år har virksomhedslukninger og outsourcing kostet en fjerdedel af industriarbejdspladserne i Skive.

Det konstaterer den lokale 3F-formand Gert Ringgaard efter lukningen af Flextronics-fabrikken på en dag, som han betegner som "endnu en sort dag" for egnen.

Med fyringen af de 280 ansatte på elektronik-fabrikken, der leverer komponenter til B&O og Siemens, nærmer antallet af nedlagte industrijob sig 2.000 siden august 2008.

"Vi er en egn, hvor elektronikindustrien har været temmelig stor. Men den har været meget truet af udflytning. Og det rammer egnen hårdt. Vi har desværre ikke set noget ryk den modsatte vej," fortæller Gert Ringgaard.

Det er lykkedes at få en del af de fyrede i nye industrijob, mens andre er blevet omskolet. Men mange af de fyrede skibonitter er også røget ud af arbejdsmarkedet, fortæller 3F-formanden.

"Hovedparten har fået et andet arbejde. De har skiftet branche, har fået job i en anden kommune. En del er gået på efterløn eller er blevet pensioneret. Men vi mærker også, at langtidsledigheden stiger. En del går desværre også stadig ledige," fortæller Gert Ringgaard.

150 af de 280 fyrede Flextronics-ansatte er medlemmer af 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.