Af Amalie Lyhne- amly@avisen.dk
Kun en modig mand serverer en kvart mango som en del af en gourmetmenu uden at have gjort noget som helst ved den. Det er den foretagsomme kok Singh Gill, som står bag Restaurant Koriander ¿ og senest har overtaget Wine & Dine i Hellerup - og som serverede syv små retter med tilhørende vinmenu for mig og min ledsager en regnfuld aften i sidste uge. Og mangoen var simpelthen pragtfuld.
De andre seks retter var anderledes sofistikerede. Vi begyndte med en middelstor kammusling stegt perfekt med spæde rødbedeblade og granatæble, hertil et glas helt enestående Chassagne-Montrachet 2003 fra producenten Etienne Sauzet. Chassagne-Montrachet ligger i Bourgogne, og samtlige glas på vinmenuen var netop fra Bourgogne. Det er spændende at få lov til at dvæle ved et bestemt område og opleve, hvor forskellige de røde og hvide bourgogner er. De næste glas var bestemt også gode og velvalgte, men ikke enestående - det skal dog ikke gå ud over dem, at deres forgænger var noget helt særligt. Singh Gill fortalte levende om både vin og mad i sit eget unge og ligefremme sprog, hvilket helt fjernede den stivhed, som nogle gange hviler over restauranter på dette niveau. Den første rødvin, en Chambolle-Musigny, kaldte han for eksempel "bamset" (min ledsager og jeg diskuterede længe, om Gill sagde »bamset« eller »vamset«, og vi måtte derfor spørge til det - men vinen var altså bamset).
Fransk-indisk
Koriander er nærmere fransk-indisk end rigtig indisk, og tilberedningsmetoder og råvarer bliver kombineret på nye måder, ligesom på andre trendy restauranter i København. Det franske gør, at retterne nok er krydrede, men aldrig stærke. Menuen bød også på den bedste daal (linser), jeg nogensinde har fået ¿ med et skriggrønt ærteskum på toppen. Desuden en pighvarresuppe med koriandersmør i pipette og en sofistikeret og meget lækker gang opdateret risalamande - ris med chokolade, salt og peber.
Regningen endte på 2.990 kroner for to personer (med cava som begyndelse og chai som afslutning) - det er dyrt, men det er samme pris som på andre gourmetrestauranter i København, og hos Koriander får man en madoplevelse, som er mere overraskende.