I Louisianas svampede varmedis
Med rå og svedige miljøbeskrivelser og et fremragende plot sender James Lee Burke nok en gang sin pensionerede betjent Dave Robicheaux på overarbejde. Bogen cementerer Burkes position blandt de allerbedste moderne krimiforfattere

James Lee Burke: Korsfarers kors - Hovedland, 336 sider
Der er ingen retfærdighed til. Råddenskab og fordærv gemmes væk. Skeletter graves ned. Alt er slået itu. Og verden har mistet sin uskyld for mange år siden.
Men råd og dæmoner kan ikke holdes i jorden for altid. For selvom der løber mindst 10 magtkorrumperede betjente på hver retfærdig, findes der handlinger så onde, at de ikke kan glemmes.
Sådan er det, når James Lee Burke sender sin aldrende sydstatsbetjent Dave Robicheaux på overarbejde. Det gør han nu for 14. gang med krimien ’Korsfarers kors’ – den bedste i rækken, som denne signatur har læst.
I et overbevisende og tænderskærende plot om prostituerede, alfonser, betjente, dumme svin og rigtige mænd tager Dave Robicheaux os med gennem Louisianas svampede underverden. Til moteller, hvor fugten driver ned ad væggen og overklassefamilier, der har indgået aftaler med djævlen.