Hver femte vil have udbetalt efterlønspenge
Halvdelen af landets HK'ere ved allerede nu, at de vil blive i efterlønsordningen. Foto: Colourbox
Udsigten til op imod 67.000 skattefri kroner lokker ikke mange. Kun hver femte HK'er er sikker på, at de vil have efterlønnen udbetalt.

Skal - skal ikke.

Til næste år skal danskere tilmeldt efterlønsordningen beslutte sig for, om de vil blive i ordningen eller have pengene udbetalt.

Og skal man tro en undersøgelse fra HK, vil langt hovedparten blive i ordningen.

Hver femte - 18 procent - vil sandsynligvis eller helt sikkert droppe efterlønnen og have deres penge udbetalt.

Halvdelen vil blive i efterlønsordningen, mens hver tredje ikke har bestemt sig.

Og af dem, der vil have pengene udbetalt, vil over halvdelen bruge dem på at afdrage gammel gæld eller sætte pengene i banken eller på en pensionsordning.

Resultatet overrasker ikke forbundsformand i HK, Kim Simonsen.

"Folk er bekymrede for fremtiden og vil gerne sikre sig muligheden for at kunne trække sig lidt tidligere fra arbejdsmarkedet. For de fleste af vores medlemmer kan det ikke betale sig at hæve pengene," siger han til Newspaq.

Kim Simonsen efterlyser i kølvandet på efterlønsreformen, der blev stemt hjem i går, at politikerne gør mere for seniorerne.

"Når man forringer efterlønsordningen, er der en forventning om, at der er arbejde til folk, når de bliver ældre, og at det er arbejde, man kan klare, når man bliver 65 eller 67 år," siger han.

Forringelserne betyder, at efterlønsalderen gradvist sættes op til 64 år, og at den periode man kan være på efterløn sættes ned fra fem til tre år.

Man kan maksimalt få udbetalt omkring 67.000 kroner, hvis man har været tilmeldt ordningen siden 1999. Pengene kan udbetales i perioden fra 2. april til 1. oktober 2012.

En tidligere undersøgelse fra a-kassernes forening AK Samvirke viser, at hver tredje dansker, der har betalt til efterlønsordningen, vil have deres penge udbetalt.

Regeringen regner med, at 17 milliarder efterlønskroner vil blive udbetalt - det svarer til, at 30 procent får deres penge ud.

HK's undersøgelse bygger på svar fra 3.200 medlemmer.