Hovedstaden står alene med fyringer
Københavnerne er ene om at må finde sig i fyringer på hospitalerne. Foto: Colourbox
Det er kun Region Hovedstaden, som barsler med fyringer på sygehusene. De fire øvrige regioner melder hus forbi.

Sygeplejersker, læger og sosu-assistenter på landets sygehuse kan ånde lettet op.

Region Hovedstaden står alene med fyringer.

Det viser en rundringning til de øvrige fire regioner foretaget af Newspaq.

"Jeg kan ikke foran mig se nogle afskedigelser på baggrund af budgettet i 2012. Så skal der i hvert fald komme en helt afgørende ændring i behovet for behandling i sygehusvæsnet," siger formand i Region Sjælland, Steen Bach Nielsen (S).

Samme melding lyder fra de øvrige regioner.

"Vi har været meget påpasselige med at undgå store massefyringsrunder. Og det har vi heldigvis kunne gennemføre ude på sygehusene," fastslår regionsformand Ulla Astman (S) fra Region Nordjylland.

Tidligere i år måtte Region Midtjylland vinke farvel til ca. 600 medarbejdere. Andre 600 blev flyttet til ny beskæftigelse. Men fremover går medarbejderne fri, lover formanden for det rådgivende udvalg for hospitaler, Carl Johan Rasmussen (A).

Region Syddanmark afskedigede mellem 50 og 100 i årets begyndelse på Odense Universitets Hospital. Men flere fyringer kommer ikke på tale, lover regionsformand Carl Holst (V), der også er næstformand i Danske Regioner.

"I Region Syddanmark skal vi ikke ud og fyre nogen som helst i forbindelse med vores budgetlægning for 2012. Vi har sund økonomi og god økonomistyring," fastslår han.

Med udmeldingerne står det klart, at hovedstaden er ene om afskedigelser. I går kom det frem, at 250 ansatte i Region Hovedstaden skal finde helt nyt arbejde. Andre 550 bliver flyttet over i nye funktioner inden for regionen.

Tidligere i dag lød det fra indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V), at Region Hovedstaden fører en ringe styring af økonomien.

Det afviser regionsformand Vibeke Storm Rasmussen (A) dog blankt.

"Det er der ikke et gran af saglighed i. Der er gået ren valgkuller i det hele. Rammerne rækker ikke længere, og så kan det ikke nytte noget, at Bertel bliver vred over, at pengene ikke rækker, for det gør de ikke," siger hun.