Bertel og Storm i åbent slagsmål
800 stillinger nedlægges i 2012 på hospitalerne i Region Hovedstaden. Det er resultatet af budgetaftalen, som regionspolitikerne sent fredag aften har underskrevet. Foto: Colourbox
Det kan ikke nytte noget, at Bertel Haarder bliver vred over, at pengene ikke rækker, lyder det fra regionsformand.

De kommende fyringer på de københavnske sygehuse får hårde ord med på vejen af indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V).

Han mener, at fyringerne er et resultat af dårlig styring i regionen.

"Det, jeg kritiserer, er, at man i Region Hovedstaden flere gange ansætter flere, end man har penge til - og så afskediger man dem igen. Det er den zigzag-kurs, jeg ikke forstår," siger han ifølge DR Nyheder.

Udover de 250 stillinger, der spares væk, har Region Hovedstaden i går i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for næste år besluttet, at 550 ansatte skal flyttes til nye job.

Formand for Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen (S) afviser Bertel Haarders kritik.

"Det er der ikke et gran af saglighed i. Der er gået ren valgkuller i det hele. Rammerne rækker ikke længere, og så kan det ikke nytte noget, at Bertel bliver vred over, at pengene ikke rækker, for det gør de ikke," siger hun til Newspaq.

Formand for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen, kalder det "deprimerende", at sådan en stor fyringsrunde sker midt i en valgkamp, hvor politikerne kappes om at love mere sundhed og kvalitet på hospitalerne.

"Det er plejen og omsorgen, det går ud over. I en tid, hvor man taler om supersygehuse, bedre behandling på hospitalerne og mere velfærd, er det tragisk, at man på den måde skærer så dybt," siger Dennis Kristensen til Newspaq.

Vibeke Storm Rasmussen beklager da også, at dygtige medarbejdere nu smides på porten.

"Der er udgifter, der stiger, og pengene passer ikke. Det er vi nød til at forholde os til, men det er trist at skulle sige farvel til 250 årsværk, som vi rent faktisk har brug for," siger hun.

Socialdemokraterne, Venstre, SF og De Radikale har indgået den nye budgetaftale, hvor der i 2012 skal spares 400 millioner kroner.