Hospitaler rammes af kæmpe fyringsrunde

Region Hovedstaden har her til aften indgået ny budgetaftale for 2012. Aftalen indeholder massefyring af 800 hospitalsansatte.
Der bliver længere mellem personalet på hospitalsgangene, når den massive fyringsrunde slår igennem.
Der bliver længere mellem personalet på hospitalsgangene, når den massive fyringsrunde slår igennem. Foto: Colourbox

Der bliver færre ansatte på hospitalsgangene i hovedstaden til næste år.

800 stillinger nedlægges i 2012 på hospitalerne i Region Hovedstaden. Det er resultatet af budgetaftalen, som regionspolitikerne sent fredag aften har underskrevet.

Socialdemokraterne, Venstre, SF og De Radikale har indgået den nye budgetaftale, hvor der i 2012 skal spares 400 millioner kroner.

Planen er, at 550 hospitalsansatte flyttes til andre stillinger, men 250 årsværk spares væk.

Det er en tragisk udvikling for de danskere, der har brug for behandling på hospitalerne. Det mener Dennis Kristensen, der er formand for Fagforbundet FOA, der må se mange af sine medlemmer stå uden job til næste år.

"Det er plejen og omsorgen, det går ud over. I en tid, hvor man taler om supersygehuse, bedre behandling på hospitalerne og mere velfærd, er det tragisk, at man på den måde skærer så dybt," siger Dennis Kristensen til Newspaq.

Han kalder det for "deprimerende", at sådan en stor fyringsrunde sker midt i en valgkamp, hvor politikerne kappes om at love mere sundhed og kvalitet på hospitalerne.

Dennis Kristensen må nu igen se mange af sine medlemmer, der er arbejder på hospitalerne som social- og sundhedshjælpere gå igennem en prikkerunde.

Og fyringerne bliver ikke kun en realitet i Region Hovedstaden, vurderer FOA-formanden.

"I de kommende uger kommer vi til at se budgetaftaler i de andre regioner i landet, hvor billedet kan blive det samme som i hovedstaden," siger Dennis Kristensen.

Han peger på, at nulvæksten i den offentlige sektor for alvor nu koster på velfærden.

Region Hovedstaden administrerer blandt andet Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital, Frederiksberg Hospital og Amager Hospital.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.