Hospitalsdirektør tror på en times ventetid
En times ventetid er realistisk, lyder det fra Bispebjerg hospital. Foto: www.colourbox.com
Regionernes udmelding om maksimalt en times ventetid på skadestuerne, bliver godt modtaget på Bispebjerg Hospital.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), mødes i dag med sundhedsminister Astrid Krag (SF) for at diskutere maksimal ventetid på en time på landets skadestuer.

På en af landets største skadestuer på Bispebjerg Hospital, kan man godt se fornuften i at nedbringe ventetiden. De er allerede godt på vej, siger hospitalsdirektør Janne Elsborg til Newspaq.

"En time er et ambitiøst mål, men også et godt mål. Jeg tænker, at vi er godt på vej og med initiativet om en sundhedstelefon på skadestuen fra 1. januar, vil det bidrage til at nedbringe ventetiden yderligere," siger hun.

Men på trods af, at det går i den rigtige retning, og sundhedstelefonerne snart indvies, så er det ikke altid muligt at overholde en times ventetid, siger hun.

"Der vil altid være tidspunkter med spidsbelastninger og mange akut dårlige patienter, og så er det dem, der skal behandles først. Så vi må finde en realistisk procentandel for, hvor mange vi kan nå inden for den første time," siger hun.

Sundhedstelefonerne er et nyt tiltag, der skal være med til at mindske antallet af henvendelser på skadestuerne, ved at særligt uddannede sygeplejersker skal rådgive folk om deres skader i telefonen. De åbnes efter planen den 31. januar næste år.