Hønge-hug til chefer: "Det er saftsuseme deres ansvar"

SF er klar til at fordoble bøderne til de arbejdsgivere, der ikke anmelder arbejdsulykker.
Karsten Hønge (SF) er klar til at skærpe sanktionerne mod arbejdsgivere, der ikke lever op til deres ansvar.
Karsten Hønge (SF) er klar til at skærpe sanktionerne mod arbejdsgivere, der ikke lever op til deres ansvar. Foto; Scanpix/arkiv/Sara Gangsted

Det skal være slut med, at arbejdsgivere ikke anmelder arbejdsskader.

Sådan lyder budskabet fra beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF), der er klar til at indføre skærpede sanktioner mod arbejdsgivere, der ikke overholder loven.

73.000 arbejdsgivere har siden 2003 ikke anmeldt en arbejdsskade, selvom det var deres ansvar at gøre det. Det er ifølge Karsten Hønge fuldstændigt uholdbart.

- Det er ikke noget at rafle om. Det er arbejdsgiverne, der har ansvaret, og hvis de ikke kan leve op til deres ansvar, må vi skrue op for sanktionsmulighederne. Det er min erfaring, at arbejdsgivere har respekt for bøder, siger Karsten Hønge.

SF: Bøderne skal fordobles

Han foreslår derfor at fordoble bøderne til de arbejdsgivere, som ikke melder arbejdsulykker ind inden de ni dage, der er lovpligtigt.

Det vil forhåbentligt betyde, at der kan komme færre historier som Jakob Sørensens. Han faldt ned fra en lastbil på arbejde, og sidenhen har han haft konstante smerter i ryggen. Men hans chef anerkendte aldrig ulykken, selvom Jakob Sørensen kunne dokumentere det med en skadestuerapport fra dagen.

- Det er fuldstændigt surrealistisk, at en arbejdsgiver nægter at anerkende en ulykke, der er sket. Det er saftsuseme deres ansvar at anmelde det, siger Karsten Hønge.

Han har i dag sendt spørgsmål til ministeren for at få afklaret, hvilke muligheder der er, for at få arbejdsgiverne til at anmelde sagerne i højere grad.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.