Højtuddannede indvandrere skæpper i kassen
Mange højtuddannede udlændinge er såkaldte superindvandrere, der kommer til Danmark for at arbejde og tager tilbage, når de når pensionsalderen. Foto: Colourbox
Højtuddannede indvandrere er guld værd for samfundet, viser nyt forskningsprojekt.

Det er en ren overskudsforretning, når højtuddannede indvandrere kommer til Danmark for at arbejde.

Det viser et nyt forskningsprojekt, skriver Berlingske.

De højtuddannede, der kommer til landet, betaler mere i skat, går halvt så meget til læge, er mindre i kontakt med retssystemet og benytter i mindre grad daginstitutioner end den gennemsnitlige dansker.

Opgørelsen tager udgangspunkt i 3.500 højtuddannede indvandrere, der arbejdede i Danmark i 2009, og er den første af sin art.

Professor og tidligere økonomisk vismand Jan Rose Skaksen fra Copenhagen Business School, der er én af bagmændene bag undersøgelsen, er overrasket over, så godt, de højtuddannede udlændinge skæpper i kassen.

"Vi får voldsomt brug for en finansiering af vores velfærd i fremtiden. Enten skal vi spare, øge skatterne eller sørge for, at flere bidrager, og her har det ofte været diskuteret, hvorvidt indvandring kan bidrage. Det kan nu konstateres, og jeg er faktisk overrasket over, hvor stort et overskud de højtuddannede giver," siger Jan Rose Skaksen til Berlingske.

Forklaringen er bl.a., at mange af de højtuddannede tager tilbage til deres hjemland, når de når pensionsalderen og dermed ikke belaster statskassen.

via Listen To News