Højgravid prinsesse fortsætter arbejdet
Kronprinsesse Victoria har ingen planer om at tage den med ro, selvom maven er ved at bule godt ud. Foto: Anders Wiklund/AP
Kronprinsesse Victoria tager over som regent af Sverige, mens kong Carl Gustaf er bortrejst.

Det kan godt være, at den svenske kronprinsesse Victoria efterhånden er tæt på sin termin i marts, men det får bestemt ikke den 38-årige powerkvinde til at slippe tøjlerne. Tværtimod tager hun over som Sveriges regent, mens kong Carl Gustaf er i Monaco i denne uge.

- Kronprinsessen vil arbejde så langt op til sin fødsel som muligt, fortæller Margareta Thorgren, der er talskvinde for det svenske kongehus ifølge People Magazine.

Dronning Silvia har ellers udtalt, at hun er bange for, at Victoria og svigerdatteren prinsesse Sofia, som også er gravid, overanstrenger sig under deres graviditeter.

- Kronprinsessen synes, at det er vidunderligt at være aktiv og at hjælp folk og den slags. Prinsesse Sofia er meget aktiv, men jeg synes, at de begge skulle overveje at slappe lidt af. Det er mit råd.

- Ja, det er min nuværende mission. At få dem til at tænke på deres eget helbred og slappe af, sagde dronning Silvia til svenske Expressen for to måneder siden.

Og det kongelige program er tæt pakket. I dag skal kronprinsessen ifølge det svenske kongehus' kalender deltage i en mindehøjtidelighed i Den store synagoge i Stockholm i forbindelse med den internationale Auschwitz-dag, der sætter fokus på ofrene under Anden Verdenskrig og andre folkedrab.

/ritzau/FOKUS