Højbjerg følger i prominente spilleres fodspor
Toni Kroos (th.), der nu optræder for Real Madrid, er blandt de spillere, der tidligere er vendt tilbage til Bayern München med succes efter et lejeophold. Foto: Andres Kudacki/AP
Bayern München har tidligere haft stor succes med at udleje senere verdensstjerner til andre klubber.

Markus Babbel, Philipp Lahm, Toni Kroos.

Listen over unge talenter, som Bayern München har udlejet til en konkurrerende klub og derefter modtaget i endnu bedre stand, er prominent, og går det, som alle parter håber, bliver Pierre-Emile Højbjerg den næste på listen.

Torsdagens meddelelse om, at Højbjerg skal spille det næste halve år i Augsburg kommer ventet, efter at den unge dansker flere gange i løbet af efteråret har givet udtryk for sin utilfredshed med spilletiden i Bayern, hvor kampen om pladserne er hård.

Otte Bundesliga-kampe, tre optrædener i Champions League, en pokalkamp og en enkelt i den tyske Super Cup er det blevet til i denne sæson. Det er personlig rekord, men de færreste kampe har været på fuld tid.

Den daglige træning med verdensstjernerne har udviklet Højbjergs fremtrædende vindermentalitet, men den ambitiøse københavner er godt klar over, at der skal spilletid og mere ansvar til, hvis udviklingen skal fortsætte.

Det skal Højbjerg nu have i Augsburg. Her skal han pudses af og gøres klar til en fremtidig central rolle i Bayern München, hvor ledelsen ser et stort lys i talentet, som man hentede som blot 16-årig i Brøndby.

Trods den uregelmæssige spilletid i klubben har Højbjerg på det danske landshold vist så store kvaliteter, at landstræner Morten Olsen efter Højbjergs debut i maj slog fast, at han aldrig skulle tilbage på U21-landsholdet.

Den blot 19-årige midtbanemand kan allerede nu kalde sig fast A-landsholdsspiller og en vigtig brik i kampen for at komme til EM i Frankrig næste sommer.

Han scorede sit første landskampsmål, da Danmark åbnede EM-kvalifikationen med en 2-1-sejr over Armenien i København, og han var efterfølgende med fra start mod både Albanien og Portugal.

Når årets spiller i dansk fodbold skal kåres lørdag aften, er Pierre-Emile Højbjerg én af de tre nominerede, og dermed har han allerede fået den første anerkendelse for et stærkt 2014.

/ritzau/