HK til kamp mod offentlig gabestok
Betjente optager flest pladser på listen over offentlige ansatte, hvor borgere har klaget. Foto: Politiet
En ny hjemmeside hænger offentligt ansatte ud. Nu går HK/Kommunal til kamp for at få kommunerne til at hjælpe dem, der kommer i gabestok.

Hjemmeside, der hænger offentligt ansatte ud, vil få kamp til stregen af landets næststørste fagforbund.

I begyndelsen af november åbnede detsorteregister.dk, der indeholder navne på offentligt ansatte med påstande som chikane og magtmisbrug.

De ansatte er ikke dømt, men borgere har klaget over dem til freelancefotograf Ole Christiansen, der står bag sitet.

I HK/Kommunal er man forarget over, at flere ansatte i kommunerne er havnet i detsorteregister.dk og mener, at kommunen har pligt til at hjælpe.

"Helt overordnet er det jo kommunen og kommunens afgørelse i en konkret sag, der er anledning til registreringen på detsorteregister.dk. Og det er min klare opfattelse, at kommunen skal stille med hjælp i form af for eksempel psykologbistand, medierådgivning og juridisk bistand," siger faglig konsulent Henrik Gammelholm.

Datatilsynet er allerede ved at se på, om det er lovligt, at hjemmesiden hænger ansatte, som borgere har klaget over, ud med navn, adresse og telefonnummer.

Ifølge Henrik Gammelholm træffer tilsynet en afgørelse i slutningen af næste uge.

HK/Kommunal arbejder også sammen med andre organisationer på at få udarbejdet generelle vejledninger til, hvordan man som ansat skal forholde sig, hvis man hænges ud på nettet.

Det Sorte Register registrerer alle ansatte fra advokater, kommunale ansatte, plejefamilier, statsforvaltninger, ankenævn, politikere, politi, Falck, brandvæsen og domstole mv.