Hjemmepleje lod 90-årige Gunnar ligge på gulvet
ARKIVFOTO: - Hans hoved var helt skævt, og han var enormt dehydreret. Det var et frygteligt syn. Og det skrig han kom med, plager mig stadigvæk, siger stedsønnen til tv2.dk. Asger Ladefoged/Scanpix
Egedal Kommune indskærper nu retningslinjerne for over for hjemmeplejere.

I to dage lå 90-årige Gunnar Grønnebæk i en pøl af sit eget blod og opkast. To gange bankede hjemmeplejerne fra Egedal Kommune på døren, men de gik igen, da de ikke fik noget svar.

Det skriver tv2.dk.

Det var i stedet stedsønnen, Richard Engelbrecht, der fandt den 90-årige Gunnar.

- Hans hoved var helt skævt, og han var enormt dehydreret. Det var et frygteligt syn. Og det skrig han kom med, plager mig stadigvæk, siger stedsønnen til tv2.dk.

Gunnar Grønnebæk var afkræftet, men i live. Hjemmeplejerne havde ikke fulgt kommunens regler, som ellers foreskriver, at man skal kontakte kommunekonteret eller de pårørende, hvis ikke de ældre reagerer. Ultimativt skal politiet kontaktes. Det skete ikke, og det beklager Egedal Kommune.

- De skal agere, når de kommer til en lukket dør.

- Det er svært at forklare, hvordan menneskelige fejl kan ske. Det sker i en hverdag, hvor man også har mange andre ting, og så tager man sine egne konklusioner, siger Erik Petersen, centerchef i Egedal Sundhedscenter, til tv2.dk.