Her er Breiviks telefonopkald til politiet
Sådan så Anders Behring Breivik ud, da han ankom til retten i Oslo den 25. juli. Foto: JON-ARE BERG-JACOBSEN / POLFOTO
En rolig og fattet Anders Breivik ringede til politiet efter sin massakre.

Med en uhyggeligt fattet stemme "afrapporterede" terroristen Anders Behring Breivik til politiet.

"Breivik. Kommandør. Organiseret i den antikommunistiske modstandsbevægelse mod islamisering. Operationen er fuldført og vil overgive sig til Delta," sagde terroristen, inden han selv lagde røret på igen.

Præcist sådan lød det tre sekunder lange opkald, Anders Behring Breiviks foretog til politiet, efter han havde dræbt 68 mennesker på øen Utøya. Det skriver den norske avis VG.

Politiet forsøgte efterfølgende at ringe tilbage til det nummer, Breivik ringede fra, men uden at de fik svar. Telefonen var registreret i terroristens eget navn, men politiet har endnu ikke fundet telefonen på Utøya.

Terroristens advokat, Geir Lippestad, afviser at kommentere på opkaldet, da han ikke kender til indholdet.

Filosofiprofessor Lars Fredrik Svendsen, der har læst Breiviks manifest, siger, at opkaldet til politiet stemmer overens med den forestillingsverden, der fremgår af det 1.500 sider lange dokument.

"Det, der gør læsningen (af Breiviks manifest, red.) så ubehagelig, er, at det hører uløseligt sammen med terrorhandlingen. I hans verden og i den hjemmelavede orden er det ham, der er kommandør," siger Lars Fredrik Svendsen til VG.

Kilde: Vg.no