Henrik Sass revser pressen i betalt interview

Medier
En alt for hidsig presse er grunden til, at Henrik Sass Larsen ikke giver så mange interview, fortæller han i betalt interview. (Foto: Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix)
Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har fået kritik for ikke at ville stille op til interview. Men det er der en god grund til, fortæller S-profilen i et betalt interview med Reimer Bo.

Pressen er blevet for kritisk, konfrontatorisk og alt for hidsig. Socialdemokratiet savner, at de kan få lov til at fortælle, hvad de står for. Nuancerne får nemlig ikke plads, når journalisterne sætter sig ved tastaturet. 

Det siger gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S), i et betalt interview med Reimer Bo Christensen, der er lagt op på Socialdemokratiets sociale medier. I partiet har man vurderet, at man mangler at få lov at tale ud om partiets politik.

- Det, vi så har konstanteret, det er, at det kan vi på en lang række områder faktisk ikke få lov til, fordi journalistik på mange af de medier, der i dag eksisterer, er blevet til, at man er gået direkte ind i kommentagen, og er gået direkte ind i en meget angribende position, som gør, at vi ikke rigtig får mulighed for at tale ud, siger Henrik Sass Larsen i interviewet.

Ifølge Henrik Sass Larsen er mange mennesker stoppet med at følge medierne, fordi politisk journalistik er blevet 'enormt hidsigt' og konfrontatorisk. Det går udover borgerne, som, Henrik Sass Larsen mener, er 'forudsætningsløse'.

- Det, jeg som politisk parti og politiker har brug for, det er jo nogle gange at fortælle mine vælgere og andre derude, hvad jeg egentlig står for. Altså hvad er meningen med det, jeg fremlægger, mener han.

Et interview i kvartalet 

Han er gruppeformand i Socialdemokratiet og overlader derfor en del presseopgaver til den politiske ordfører, Dan Jørgensen. Han udvælger nøje, hvilke interview han selv giver. Ifølge ham bliver det til 'et i kvartalet' - altså cirka fire interview om året. 

- Hvis der nu kom en ung journalist hen, og stak en mikrofon op i ansigtet på mig her på Christiansborg, og spurgte mig om et eller andet. Hvis jeg nu fik lov til at tale ud, så vil han helt sikkert få skæld ud af sin redaktør over, at han bare er mikrofonholder. Han skulle tværtimod sørge for at afbryde og stresse mig - for at få mig ned med nakken, siger Henrik Sass Larsen.

Hvis han en dag bliver minister igen, vil han naturligvis skrue op for antallet af interview, påpeger han. I dag bruger Socialdemokratiet i høj grad sociale medier som Facebook og Twitter, da man her har en billig og effektiv kommunikationskanal.

Ekstra Bladet har forsøgt at få et interview med Henrik Sass Larsen om interviewet med Reimer Bo, hvor han fortæller, hvorfor han ikke giver interview. Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet.

Henrik Sass Larsen er ikke den eneste socialdemokratiske folketingspolitiker, der er ude med riven efter pressen.

I september 2017 skrev tidligere minister, Mette Gjerskov, et debatindlæg i BT, da politikerleden ifølge hende er fremtrædende, fordi medierne ikke giver tid til 'at tale ud'. I oktober var det så retsordfører, Trine Bramsen, der hos piopio.dk fortalte, at pressen ifølge hende dyrker forargelse fremfor oplysning. 


Se hele videoen, hvor Henrik Sass Larsen taler ud.

Krimi

To fly stødt sammen

i luften