Hemmelig rapport: DSB skal spare milliard

Dårligt er dagens krisepressemøde forbi, før nye problemer vælter ned over DSB's ledelse.
Tidligere i dag holdt DSB's direktør Christian Roslev pressemøde om situationen i DSB. Ny hemmelig rapport tegner et dystret billede.
Tidligere i dag holdt DSB's direktør Christian Roslev pressemøde om situationen i DSB. Ny hemmelig rapport tegner et dystret billede. Foto: DRESLING, JENS / POLFOTO

Uanset hvordan DSB's direktør Christian Roslev vender og drejer sine tiører, kommer han til at sætte folk på gaden. For ifølge en endnu ikke offentliggjort rapport, som dagbladet Politiken har fået fingrene i, skal der skæres i jernbanevirksomheden. Skære dybt.

"På kort sigt kan der spares 200 stillinger væk i administrationen og på længere sigt i alt 500, hedder det i rapporten. Det svarer til, at hver tredje administrative medarbejder i DSB skal fyres," står der ifølge Politiken.

Det er en rapport, der er bestilt af Transportministeriet og Finansministeriet, som skal udrede DSB's reelle økonomiske behov for at kunne klare sig.

Og her angives det, at statsbanerne har behov for at gennemføre besparelser for en milliard kroner, hvis økonomien skal hænge sammen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.