Hells Angels aspirant i retten for drab
Her et billede fra en anden episode, hvor Brian Sandberg og den drabstiltalte AK81'er, der befandt sig på en café, blev forsøgt dræbt. Foto: Local Eyes / POLFOTO
En 25-årig rocker er i dag i retten, hvor han er står tiltalt for drabet på en 19-årig mand. Drabet startede bandekrigen.

I dag starter den spektakulære retssag mod et 25-årigt AK81-medlem, der er tiltalt for drabet som startede bandekrigen.

Den 25-årige dansk iraner er ved retten i Glostrup tiltalt for drabet på 19-årige Osman Nuri Dogan, der for tre år siden blev skudt ned foran et pizzeria i Tingbjerg ved København.

"Han nægter sig skyldig," oplyser forsvarer Michael Juul Eriksen til tv2.dk.

Den 25-årige betegnes som en central figur i optrapningen af den blodige bandekrig mellem indvandrerbander og Hells Angels. Han har fungeret som livvagt for kendis-rockeren Brian Sandberg.

Da AK81'eren sidste sommer blev tiltalt for mordet på den 19-årige, sad han allerede bag tremmer for et voldsomt kølleoverfald.

Han var med på caféen, hvor Brian Sandberg for to år siden blev forsøgt likvideret. I den forbindelse bar han selv skudsikker vest, men blev ikke ramt af skuddene.

Bandekrigen mellem Hells Angels og indvandrerbanderne har kostet syv dødsofre og i omegnen af 60 er blevet såret, viser en optælling af Ekstra Bladet.