VORES VALG Helles skyggestrateg erkender ministerdrøm
Bjarne Corydon har hidtil levet skjult fra offentlighedens søgelys. Nu lufter han ministerdrømme. Foto: Socialdemokraterne
Du kan godt vænne dig til navnet Bjarne Corydon. Han får toppost for Socialdemokratiet efter valget. Men snak om superministerium afvises.

Efter en eventuel rød sejr ved det kommende valg er Bjarne Corydon udset til en nøglerolle på det nye regeringshold.

I dag mener Ekstra Bladet sågar at vide, at et regulært superministerium venter manden, som de seneste seks år har været Helle Thorning-Schmidts stabschef. Dermed skubber han ifølge avisen Henrik Sass Larsen nedad i partiets hierarki.

Bjarne Corydon står da også ved drømmen om en plads på ministerholdet.

"Det tror jeg alle de mennesker, som stiller op for Socialdemokratiet til Folketinget, har ambitioner om, hvis de får den mulighed. Det gælder selvfølgelig også mig," siger han til Newspaq.

Spekulationerne i dagens avis er han dog ikke meget for at forholde sig til.

"Det synes jeg, er noget snak. Der er kun én, som bestemmer, hvem der skal være minister for hvad, hvis vi får en ny regering, det er Helle Thorning-Schmidt. De planer kender jeg ikke noget til, og det tror jeg heller ikke Ekstra Bladet gør. Det synes jeg, vi skal lade være op til chefen," siger han.

I foråret var det fremme i dagspressen, at Helle Thorning skulle have planer om at oprette et ministerium for koordination. Og Bjarne Corydon skulle være manden for bordenden. Men også den slags tanker er alene op til Thorning, fastslår han.

At Bjarne Corydon får en fremtrædende rolle efter valget i den røde blok virker dog sikkert, da alle iagttagere er enige om, at han er en af hovedarkitekterne bag Socialdemokraternes økonomiske politik, herunder de berømte og berygtede 12 minutter.

"Det er et skæbnefællesskab, vi har, os som løfter de her opgaver i Socialdemokratiet i øjeblikket," lyder det beskedent fra Corydon, der dog erkender, at han som folkevalgt vil have fokus på vækst og landets skrantende økonomi.

Stabschefen står øverst på Socialdemokraternes liste i Esbjerg, så meget skal derfor gå skævt, hvis ikke han vinder en plads på tinge.