Helle går til valg med kæmpeføring

Socialdemokraternes leder Helle Thorning Schmidt er storfavorit til at danne ny regering efter valget, der udskrives i dag.
Socialdemokraternes leder kan godt begynde at tænke over indretningen af statsministerkontoret. Hun fører nemlig stort inden valget, der skydes i gang i dag.
Socialdemokraternes leder kan godt begynde at tænke over indretningen af statsministerkontoret. Hun fører nemlig stort inden valget, der skydes i gang i dag. Foto: Henning Bagger

Danmarks skal ledes af en rød regering. Det mener et stort flertal blandt vælgerne, der i løbet af den seneste måneds meningsmålinger har peget på oppositionen.

Ifølge Berlingske Barometer, der viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, får rød blok 53,3 procent af stemmerne.

Blå blok står til 46,8 procent af stemmerne.

Hvis gennemsnittet af målinger rammer nogenlunde plet på valgdagen i september, så bliver Socialdemokraterne Danmarks største parti med 27,6 procent af stemmerne.

Venstre står umiddelbart til 23,5 procent af stemmerne.

For Kristendemokraterne ser det dog på forhånd sort ud. Ifølge gennemsnittet af målinger ser partiet med 0,7 procent af stemmerne ud til at falde for spærregrænsen på to procent.

Berlingske Barometer ser til gengæld ud til at frede Liberal Alliance med 3,5 procent af stemmerne.

Kilde: Berlingske.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.