Folk måber over Hella Joofs video: - Vi skal brænde hele lortet ned
Se videoen nederst i artiklen. Sophia Juliane Lydolph/Scanpix
I en ny video fra regeringens disruptionråd, forklarer komiker og instruktør Helle Joof, hvordan hun ser på “Disruption”. Det får folk på de sociale medier til at undre sig.

- Indianerne. Der er mange indianerstammer, som hvert syvende år brænder hele lortet ned og starter forfra, og det tror jeg faktisk, at vi skal…

Sådan lyder analysen fra komikeren og instruktøren Hella Joof i en ny video, som regeringens nye disruptionråd har lagt på Facebook sammen med udsagn fra Joof som:

- Det vigtigste omkring de her ting er, at det er os, der bestemmer, og at det er os, der holder tøjlerne, og at vi først og fremmest ikke er bange.

Og det har givet den ellers folkekære Joof hård medvind på de sociale medier.

- Undskyld, men hvad fanden er det her for noget ævl? Hvem er de indianere, der brænder det hele ned hvert 7 år? Hvad laver Hella Joof i et "Distruptionråd"?, skriver debattør Niels Jespersen på Facebook.

Professor i statskundskab ved Københavns universitet Peter Nedergaard tilføjer på Facebook.

- Banaliteter + uanalytisk tilgang = disruptionekspert.

Direktør for Tænketanken Cevea, Kristian Weise, skriver på Twitter.

- Kære Hella Joof, jeg tror det er en rimelig dårlig ide det der med at brænde velfærdssamfundet ned og starte forfra. Kh, Kristian.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede sit disruptionråd 1. maj, som udover Helle Joof har medlemmer som ledende virksomhedsdirektører, fagforeningsformænd og direktører for interesseorganisationer.

Rådet skal komme med forslag til, hvordan Danmark bedst griber mulighederne i den teknologiske udvikling, og rådet skal give idéer til, hvordan Danmark udbygger arbejdsmarkedet med dynamik og uden social dumping.

Se hele videoen her: