Harme læsere til Esbjerg-læge: IKKE misundelsesværdigt at ende med depression

Praktiserende læge Marianne Mørk Mathiesen mener, at alt for mange unge trækker tudekortet, når de møder modstand i livet. Hendes indlæg vækker harme blandt læserne.
Det er ikke misundelsesværdigt at ende med stress og depression, ende på ressourceforløb og se hele ens eksistens løbe ud i kloakken og ikke kunne gøre noget som helst," skriver en læser.
Det er ikke misundelsesværdigt at ende med stress og depression, ende på ressourceforløb og se hele ens eksistens løbe ud i kloakken og ikke kunne gøre noget som helst," skriver en læser. Modelfoto: SCANPIX arkiv

Det er alt for nemt at råbe 'mobning', hvis man ikke kan lide sin chef. Og det er for nemt at trække tudekortet ved lægen, hvis man vil sygemeldes.

Sådan lyder meldingen i et debatindlæg i Jyllands-Posten fra praktiserende læge i Esbjerg Marianne Mørk Mathiesen, som også er regionsmedlem for Liberal Alliance i Region Syddanmark.

Og dét er i den grad noget, som har fået Avisen.dk's læsere til tasterne på Facebook.

"Hun skulle sgu skamme sig, arbejdspresset er virkeligt hårdt i dag, tænker også på alle dem der skal arbejde, til de er langt over 60 år samt de mennesker, der har små børn, stress og jag dagen lang, kan virkelig godt forstå, at mange bliver syge og mange gange får folk sgu ikke en ordentlig løn for deres arbejde," skriver Lone blandt andet.

Marianne Mørk Mathiesen mener, at der nu om dage nærmest er gået prestige i at have en psykisk diagnose, så man kan få en sygemelding eller på anden måde opnå særbehandling.

"Tidligere var det gamle ensomme koner, der fyldte lægernes venteværelse, nu er det privillegerede unge mennesker, som kommer sammen med deres omsorgsfulde mor med krav om sygemelding pga. depression eller angst. Smides tudekortet, har lægen meget svært ved at afvise deres krav," skriver hun blandt andet i sit indlæg.

Ikke misundelsesværdigt at ende med depression

Og det vækker harme blandt læserne.

"Syns edder rådeme hun er uartig. Det er ikke misundelsesværdigt at ende med stress og depression, ende på ressourceforløb og se hele ens eksistens løbe ud i kloakken og ikke kunne gøre noget som helst," skriver Tina.

Flere mener, at lægen med sine udtalelser viser, at hun slet ikke er i stand til at sætte sig i den syges sted.

"Hun har aldrig selv haft en depression og kan derfor ikke sætte sig ind i, hvordan det er og hvordan andre har det, lyder det fra Tonny," mens Linda skriver:

"Depression er ikke noget, man spøger med! Det forfølger folk til deres dages ende."

Flere pointerer også, at det nok nærmere er regionsmedlemmet for Liberal Alliance end den praktiserende læge, der taler i Marianne Mørk Mathiesens debatindlæg.

"Hun er vist blevet for meget politiker," lyder det eksempelvis fra Gitte.

Bliver også bakket op

Der er dog også nogle læsere, der giver den udskældte læge ret i hendes udtalelser.

- Nu har jeg læst artiklen, og noget af det, hun siger, tror jeg er rigtigt, mange unge mennesker bliver båret på hænder og fødder gemmen barndommen og ungdommen og tåler ikke den mindste modstand. Jeg er ikke tilhænger af LA og har selv været sygemeldt i flere år og været en tur igennem det danske system og er man ikke syg når man havner der, så bliver man det, skriver Tanja.

Også Sanne bakker Marianne Mørk Mathiesen op:

"Hun har da ret i det hun siger, der er mange mennesker (ikke alle) der iflg dem selv er for syge til at gå på arbejde, men som ikke fejler andet end at de ikke gider, "skriver hun.

Deltag selv i debatten via Facebook-opslaget nedenfor.

I dag er det alt for nemt bare at råbe "mobning", hvis man ikke kan lide chefen, eller trække tudekortet ved lægen, hvis...

Opslået af Avisen.dk på 7. januar 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.