VORES VALG Handicappede får valgkampens sidste løfte
Rød blok vil hjælpe handicappede efter et valg. Foto: Colourbox
En kommende rød regering vil tage opgaver med handicappede fra kommunerne og flytte dem til regionerne.

Valgkampen er stort set forbi, men før det sidste kryds er sat i aften, er det ikke for sent at komme med valgløfter.

De Radikale vil efter et valg arbejde for at flytte handicapområderne fra kommunerne til regionerne.

"Vi vil sikre, at fagligheden er samlet fem steder i Danmark frem for i 98 kommuner. Det nuværende system giver en alt for ulige behandling, og det er ikke acceptabelt over for en af samfundets svageste grupper," siger De Radikales Marianne Jelved til Newspaq.

Socialdemokrater er enige i at, der skal ske ændringer efter valget.

"Det er et kæmpe problem, at vi ikke har fagligheden i top. Derfor vil vi se på, hvordan man laver en ny model, der sikrer kvaliteten for handicappede. Vi har set en massakre på dette område, og det skal vi hurtigst mulig få rettet op på," siger handicapordfører René Skau Björnsson.

Før strukturformen i 2007 lå ansvaret for handicappede i landets 12 amter. De seneste fire år har landets kommuner varetaget opgaven, men med en rød valgsejr kan ansvaret altså glide tilbage i en større forvaltning. SF vil nemlig også have ændret det nuværende system.

"Jeg er totalt enig med De Radikale i, at endemålet er, at regionerne skal varetage dette område. Kommunerne er for små, og de ved for lidt, så de kan ikke give det rigtige tilbud," siger SF's Anne Baastrup, der lægger op til grundige evalueringer af kommunalreformen.

Dermed tegner der sig et flertal for at gennemføre valgkampens sidste løfte, som skal komme de handicappede til gode.