Håner Frederik og Marys jobopslag: Andre børnefamilier kan selv lave mad
Hvis du skal i betragtning til stillingen skal man, ud over den relevante uddannelse, kunne begå sig på en arbejdsplads, der værner om sine traditioner, hedder det i opslaget. Foto: Scanpix/arkiv
Avisen.dk’s læsere har ikke meget til overs for kronprinseparret, der søger en hjælpende hånd i køkkenet.

Hvorfor kan kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ikke selv stå i køkkenet og lave aftensmad ligesom alle andre travle børnefamilier?

Det spørgsmål stiller flere af Avisen.dk’s læsere sig selv, efter det fredag kom frem, at kronprinseparret gennem et stillingsopslag på kongehusets hjemmeside, søger en kok eller køkkenassistent til at lave mad til en moderne familie, der er glad for sport, bevægelse og sundhed.

"Og mig der troede, at de var en moderne familie, der selv stod for madlavningen," skriver Charlotte eksempelvis i debattråden under artiklen på Avisen.dk’s Facebook-side.

Else er enig:

"De kan vel lave mad selv som vi andre."

Også Annemette undrer sig over opslaget:

"Hvor er det skønt, folket sådan har råd til en kok, så de kongelige ikke skal belemres med at skulle lave mad ligesom alle andre travle danske børnefamilier!"

"Naturlig hjælp"

Enkelte er dog helt uenige i kritikken. Martin argumenterer:

"For de ansatte er det en særlig og enestående chance for at tilegne sig kunnen og erfaringer samt oplevelser, man sjældent finder andetsteds! Jeg tvivler på, at ret mange ville kunne følge med f.eks Kronprinsparret og deres kalendere, hvorfor det bare er naturligt, at også de, som mange andre herhjemme, også har hjælp. De er en travl hårdtarbejdende familie med 4 børn, så ja, der er ikke altid tid til selv at stå i køkkenet. Så herfra vil jeg ønske den nye kok/køkkenassistent al mulig held & lykke med det nye arbejde - det kan KUN blive spændende."

Andre læsere nøjes med at gøre venner og bekendte opmærksomme på jobmuligheden og opfordrer hinanden til at søge stillingen.

Hvis du skal i betragtning til stillingen skal man, ud over den relevante uddannelse, kunne begå sig på en arbejdsplads, der værner om sine traditioner, hedder det i opslaget. Samtidigt forventes det dog, at man er med til at udvikle køkkenet.

Også til hverdag

Man skal samtidig have en solid viden om sund mad, gode råvarer og tilberedning af ernæringsrigtig kost.

Det er ikke bare til fest, man skal stå i køkkenet. Jobbet indbefatter også tilberedning af mad i det daglige til både kronprinsparret og deres familie.

Desuden skal man være god til at samarbejde, have situationsfornemmelse, empati, have ordenssans, være fleksibel og have kørekort.

Hele stillingsopslaget kan læses her.