Kronprins Frederik: "Flotte" Wozniacki er et glimrende valg
Fredag eftermiddag offentliggjorde DIF den danske fanebærer til OL Rio. Kronprins Frederik overrakte fanen til Caroline Wozniacki. Foto: Finn Frandsen/Polfoto
Kronprins Frederik bifalder valget af Caroline Wozniacki som dansk fanebærer ved OL i Rio.

Det var en glad kronprins Frederik, der fredag overrakte den danske fane til Caroline Wozniacki, der skal bære fanen under åbningsceremonien ved OL i Rio de Janeiro til sommer.

- Jeg synes, Caroline Wozniacki er et glimrende valg. Samtidig synes jeg, at valget kommer på det helt rigtige tidspunkt i hendes karriere, siger kronprinsen ved fredagens presseseance på Københavns Rådhus.

- Ud over at være en flot pige, så er hun måske den bedste sportsambassadør, vi har, fordi tennis er så stort på verdensplan. Og så gør det heller ikke noget, at hun er bedste ven med Serena Williams, siger han.

Wozniacki bliver den 25. danske atlet til at bære fanen ved en åbningsceremoni, når hun 5. august leder det danske hold ind på det olympiske stadion Maracanã i Rio.

Hun bliver den blot tredje kvinde, der får den ære.

Den tidligere kuglestøder og OL-medaljevinder Joachim B. Olsen, der i dag er folketingsmedlem for Liberal Alliance, havde selv æren af at bære fanen ved åbningsceremonien i Beijing i 2008.

Han betragter også Wozniacki som det ideelle valg til den ærefulde post.

- Hun er kendt i hele verden og en af de mest profilerede sportsstjerner, vi nogensinde har haft. Det bliver en god eksponering, så det er et rigtig klogt valg, siger Joachim B. Olsen.

Han vurderer samtidig, at den uofficielle rolle som anfører for OL-holdet, som fanebærerudnævnelsen også indebærer, passer godt til Wozniacki.

- For førstegangsdeltagere er det overvældende at være til OL. Der prøvede jeg selv at snakke ekstra meget med de nye og de unge og på den måde få dem til at føle sig velkomne på holdet.

- Det kommer Caroline til at være helt ideel til, for hun er allerede sådan i forvejen, siger Joachim B. Olsen.

/ritzau/
via Listen To News