Kongehuset giver penge til fattige familier
Kongehuset har flere gange støttet Danmarks Indsamling. I 2013 deltog kronprins Frederik i et fem kilometer motionsløb til fordel for indsamlingen. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto
Kongehuset støtter med en donation til Danmarks Indsamling 2016, der kulminerer ved et stort show lørdag aften.

Bekæmpelse af fattigdom er også en sag, der bekymrer kongehuset. Flere royale fonde giver derfor en donation, når Danmarks Indsamling finder sted for 10. gang.

Både Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond og Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond støtter Danmarks Indsamling med en donation, skriver hoffet i en pressemeddelelse. Det fremgår ikke, hvor store beløbene er.

Kronprinsparret vil selv være til stedet under jubilæumsshowet i Tivolis koncertsal, der foregår lørdag aften.

Kongehuset har tidligere støttet Danmarks Indsamling flere gange. Sidste år donerede de to fonde 750.000 kroner tilsammen, da Danmark samlede ind til at bekæmpe uretfærdighed i udviklingslande.

I år sætter indsamlingen fokus på de menneskelige konsekvenser, som ekstrem fattigdom fører med sig. Det kan blandt andet være børnedødelighed, borgerkrig og manglende skolegang, lægehjælp og adgang til drikkevand. De indsamlede penge går til 12 forskellige projekter i Afrika og Asien.

/ritzau/FOKUS