Guldkamp venter: Dansk duo slår onde ånder
Der var glæde fra Mathias Boe og Carsten Mogensen da kampen om en plads i finalen faldt ud til deres fordel. Foto: Andres Leighton / POLFOTO
Mathias Boe og Carsten Mogensen slog deres onde ånder fra Sydkorea og er klar til OL-finalen i herredouble.

Mathias Boe og Carsten Mogensen leverede et fremragende comeback, da danskerne lørdag spillede sig i OL-finalen i herredouble.

De to danske badmintonspillere vandt semifinalen over hademodstanderne Chung Jae Sung og Lee Yong Dae fra Sydkorea med 17-21, 21-18 og 22-20. Boe og Mogensen er dermed sikre på OL-sølv, når de søndag spiller finale.

Den danske duo var trængt i defensiven fra start, men alligevel lykkedes det - godt hjulpet af et engageret publikum i Wembley Arena - at holde snor i de onde ånder fra Sydkorea.

Danskerne har tabt 12 af de 17 indbyrdes møder, så Boe og Mogensen har gennem tiden haft deres problemer med sydkoreanerne.

De tredjeseedede danskere måtte også sande, at modstanderne, som var seedet en placering bedre, trak fra til sidst i første sæt og vandt det sikkert.

Mathias Boe og Carsten Mogensen kom ud til et jævnbyrdigt andet sæt med fornyet energi, og det lykkedes også at tage føringen. Det nåede at blive rigtigt spændende, men heldigvis fik danskerne afgjort sættet til sidst.

Tredje og afgørende sæt blev særdeles nervepirrende. Boe og Mogensen var foran 8-4, og selv om sydkoreanerne fik hentet forspringet, så lykkedes det igen at slå et lille hul. Bagud 14-17 fik de onde ånder alligevel udlignet til 18-18 i en dramatisk afslutning.

Danskerne missede en matchbold ved stillingen 20-19, men afgjorde kampen på anden matchbold.

I den anden semifinale vandt de kinesiske storfavoritter Yun Cai og Haifeng Fu suverænt over Boon Heong Tan og Kien Keat Koo fra Malaysia. Det betyder, at Boe og Mogensen spiller finale mod Cai og Fu søndag 15.15.

Danmark har allerede vundet en badminton-medalje i London, da det lykkedes for Joachim Fischer og Christinna Pedersen at vinde bronze i mixeddouble.