Guldfirer er under hårdt pres i semifinale
Tirsdag eftermiddag skal Guldfireren forsøge at indløse billet til OL-finalen, men danskerne får hård kamp.

En tredjeplads i det indledende heat var skuffende for de danske roere i Guldfireren, men det var nok til en plads i tirsdagens semifinale.

Kasper Winther Jørgensen, Morten Jørgensen, Jacob Barsøe og Eskild Ebbesen er dog nødt til at oppe sig, hvis de som forventet skal være med i finalen, der ros på torsdag.

Og danskerne er helt med på, at tingene i semifinalen skal fungere bedre end i det indledende heat, hvis finalebilletten skal sikres.

- Vi tror på det, og efter vores indledende heat fandt vi ud af, hvad vi kan rette op på, før det går hurtigt igen.

- Vi har trænet som planlagt her til OL, så fokus ligger på at ramme hinanden bedre i tagene, så rytmen ikke bliver forskellig, og så vi arbejder sammen og ikke ror hver vores rytme. Det er småting, der skal blive bedre fra indledende til semifinalen, siger Morten Jørgensen.

Seks både er med i semifinalen, de tre bedste er klar til finalen, de tre dårligste må nøjes med en B-finale, hvor der kæmpes om placeringerne 7-12.

En B-finale ville være en eklatant skuffelse for den danske letvægtsfirer, der har vundet medaljer ved de seneste fire OL. Guld i 2008, 2004, 1996 - og bronze i 2000.

Danskerne skal i tirsdagens semifinale op mod de australske verdensmestre fra 2011 og samme VM's sølvvinderne fra Italien. Herudover er Kina, Sydafrika og Frankrig med.

- Alle hold i semifinalen er stærke, og der er ingen tvivl om, at det bliver hårdt, og vi skal kæmpe for at komme i finalen.

- Jeg tænker ikke over, hvem vi skal ro mod. Vi holder fokus på os selv og det, vi kan. Det er lige meget, hvem vi møder, så skal vi slå tre hold for at komme i finalen, siger Morten Jørgensen.

Danskerne ror semifinale klokken 13.50 dansk tid.

Den danske Guldfirer er regnet som et af de bedste danske medaljebud i det hele taget ved OL.

/ritzau/