Grov vold mod buschauffør umotiveret
Der var ingen anledning til at en mand udsatte en buschauffør for grov vold, mener politiet. (arkivbillede) Foto: Colourbox
En kvindelig buschauffør ligger på Rigshospitalet efter et brutalt overfald, hvor en passager blev voldsmand.

Der var tilsyneladende ikke skyggen af motiv, da en passager pludselig gik amok på en buschauffør i Helsingør torsdag eftermiddag.

Slagene regnede ned over den kvindelige chauffør bag rattet i buslinje 803, og hun ligger nu forslået på Rigshospitalets Traumecenter med flænger i hovedbunden.

- Det er et fuldstændigt umotiveret overfald, som vi ser det ud lige nu. Vi kan slet ikke få øje på et motiv, fortæller vicepolitiinspektør Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.

- Der har ikke været skænderi eller diskussion undervejs. Gerningsmanden sidder stille og roligt i bussen, og der sker ikke noget, før han pludseligt går op og slår løs på hende, tilføjer han.

Det brutale overfald fandt sted ved et busstoppested på Stubbedamsvej, hvor den endnu uidentificerede gerningsmand skulle af.

- Han er på det tidspunkt den eneste passager i bussen. Da han forlader bussen, slår han pludselig den kvindelige buschauffør oven i hovedet med en genstand, som er viklet ind i en plastikpose, siger vicepolitiinspektøren fra Nordsjællands Politi.

- Hun får kæmpet sig ud af chaufførboksen og får skubbet ham ned ad trinnene og ud af døren. Imens fortsætter han med at slå på hende, og hun bliver tildelt mange slag.

Gerningsmanden beskrives som 40 til 50 år gammel og mørklødet. Han har tyndt, mørkt hår og måne, og han var iklædt sort hættetrøje og blå jeans under overfaldet.

Efter overfaldet forsvandt han til fods i ukendt retning.

Den kvindelige chauffør er blevet behandlet for store sår i hovedet, og hun har pådraget sig en mindre blødning i hjernen.

- Hun har det okay efter omstændighederne, men er selvfølgelig dybt chokeret over det, som hun har været udsat for, siger Henning Svendsen.

- Hun ligger til observation for de flænger, som hun har fået i hovedbunden, så det bliver sikret, at der ikke opstår blødninger, tilføjer han.

Eventuelle vidner til voldsepisoden, som har set eller hørt noget, opfordres til at kontakte politiet.