Grøn teknologi får ekstra pengepose
Nye og bedre veje til rent drikkevand. Regeringen vil med 50 millioner ekstra investere i nye miljøteknologi. Foto: colourbox / POLFOTO
50 millioner kroner ekstra til miljøteknologi skal give nye grønne jobs og gøre Danmark til et foregangsland, siger miljøministeren.

Den nye regering poster 50 millioner kroner ekstra i miljøteknologi.

Det fremgår af finansloven for 2012, oplyser Miljøministeriet.

Med pengene vil regeringen satse på miljøet som dynamo til at udvikle nye arbejdspladser i grønne, innovative virksomheder.

"Vi skal være førende på teknologier, der kan skaffe rent vand og ren luft, alternativer til farlige kemikalier, genanvende affald og rense forurenet jord, så vi får sat gang i eksporten. Med en grøn omstilling af Danmark kan vi både skabe nye arbejdspladser og gøre verden grønnere," siger miljøminister Ida Auken (SF).

Pengene går til Miljøteknologisk Demonstrations- og Udviklingsprogram (MUDP), som giver tilskud til virksomheder, der forsøger at finde nye miljøløsninger.

Med de ekstra 50 millioner i 2012 investerer regeringen i alt 77 millioner kroner til det nye program. Med pengene vil regeringen ruste flere danske virksomheder til at deltage i kapløbet om fremtidens marked for ny grøn teknologi.

"Derfor afsætter vi nu ekstra midler til udvikling af miljøteknologi. Danske virksomheder står allerede stærkt, fordi vi var tidligt ude med fremsynede miljøkrav. Vi har derfor rigtigt meget at byde på, når nye vækstøkonomier som eksempelvis Indien, skal skaffe rent vand til en voksende befolkning," siger Ida Auken.

Eksporten af miljøteknologi udgør syv procent af den samlede danske vareeksport.