Grevinde Alexandra springer ud som forfatter
Grevinde Alexandra vil i sin nye bog, "Mit lykkelige land", fortælle om sit eget møde med Danmark og danskerne tilbage i starten af 1990'erne. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Til efteråret udkommer grevinde Alexandras personlige fortælling om danskernes lykke. Hun vil også reflektere over sin egen forestilling om lykke.

Hvorfor kåres danskerne gang på gang som et af verdens lykkeligste folkefærd, og hvordan ser lykken egentlig ud?

Det er nogle af de spørgsmål, grevinde Alexandra vil forsøge at finde svarene på i sin nye bog, "Mit lykkelige land", som udkommer i efteråret 2018.

Det annoncerer Politikens Forlag i en pressemeddelelse.

I bogen vil grevinde Alexandra rejse Danmark rundt og vil blandt andet lægge vejen forbi Møgeltønder i Sønderjylland og Christiania midt i København for at undersøge, hvorfor danskere er så tilfredse med livet og gang på gang topper internationale lykkemålinger.

Den 53-årige grevinde ønsker samtidig også at blive klogere på det, som hun selv elsker ved Danmark, oplyser Politikens Forlag.

Grevinde Alexandra var gift med prins Joachim fra 1995 til 2005, og parret fik børnene prins Nikolai på i dag 18 år og 15-årige prins Felix.

Hun kom til verden i Hongkong, men blev prinsesse af Danmark, da hun som 31-årig giftede sig royalt, og den kontrast i forhold til kultur, sprog og traditioner vil hun også komme ind på i bogen.

Hun vil desuden vende emner som venskaber, tillid, sine egne forestillinger om lykke og det at være mor til to prinser.

Bogen udkommer i efteråret 2018.

I 2017 udgav hun en bog om retningsetik i samarbejde med professor Tom Fort.

/ritzau/