Grænsekontrollen er et hit for DF
De omstridte toldere ved Danmarks grænser har givet et løft til Dansk Folkepartis popularitet hos vælgerne. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
DF har genvundet vælgernes gunst, og det er på grund af grænsedebatten, mener ekspert. Samtidigt overhaler Enhedslisten de Konservative.

Vælgerne flygtede fra Dansk Folkeparti på grund af efterlønsdebatten. Nu kommer de tilbage - på grund af grænsedebatten.

For en måned siden ville 10,9 procent af danskerne stemme DF. Nu er det oppe på 13,7 procent. Det viser en måling, som YouGov har lavet for MetroXpress.

"Jeg mener helt entydigt, at diskussionen omkring grænsekontrollen var det, der skulle til, for at man kunne samle det tabte ind igen efter aftalen om tilbagetrækningsreformen," understreger politisk kommentator Niels Krause-Kjær.

Grænsekontrollen taler nemlig lige til Pia Kjærsgaards vælgere.

"Diskussionen om grænsekontrollen ligger fuldstændig klokkerent til Dansk Folkepartis højreben. Her kan de fremstå som dem, der siger, at EU ikke skal komme og sige, hvad et lille land skal mene. Og de kan tegne et billede af 'det jævne Danmark' mod 'skrankepaverne i København', der går ind for et grænseløst Europa," forklarer Krause-Kjær.

Også Enhedslisten er gået frem i meningsmålingen. De lander nu på 5,6 procent af vælgerstemmerne, hvor de for en måned siden lå på 4,7. Det er næsten dobbelt så mange stemmer for det lille parti, som samme tidspunkt sidste år. Samtidigt overhaler de røde yderparti de konservative.

Kilde: MetroXpress