Grænsekontrol giver diplomatisk krise
Tysklands ambassadør afviser, at det vrimler med toldere på den tyske side af grænsen, sådan som skatteministeren siger. Foto: Carsten Andreasen / POLFOTO
Tyskland og Danmark kommer mere og mere på kant over den danske grænsekontrol

Striden om øget grænsekontrol er ved at udvikle sig til en diplomatisk krise mellem Danmark og Tyskland.

Nu går den tyske ambassadør i Danmark, Christoph Jessen, i rette med skatteminister Peter Christensen i berlingske:

"Jeres skatteminister siger hele tiden, at Slesvig-Holsten har flere end 300 toldere. Sådan kan man ikke gøre det op," siger ambassadøren - der fortæller at de tyske toldere har opgaver som at kontrollere energiskatter, besøge landmænd og tjekke arbejdsforhold på byggepladser.

"Jeg siger ikke, at der ikke er tyske toldere på grænsen, men de er der næsten aldrig," siger Christoph Jessen.

Samtidig siger den konservative leder Lars Barfoed, at det er "noget forfærdeligt vrøvl", når Tysklands viceudenrigsminister Werner Hoyer advarer mod grænsekontrollen, hvilket ministeren har kaldt at "lege med nationalismens ild".

"Jeg kan ikke på nogen måde se, at det har noget at gøre med at lege med nationalismens ild. Jeg synes, at det er en meget uheldig debatform, hvis det er det, der antydes," siger Lars Barfoed til Berlingske.

På den mere humoristiske side har et tysk tv-satireprogram på stationen ZDF lavet sit eget indslag om den danske grænsebevogtning. Her bliver der gjort tykt nar af de skøre danskere, som frygter røverne fra øst. Bl.a. bliver en satire-reporter bliver sendt i marken for at krydse den danske grænse, som var det grænseovergangen mellem det tidligere øst- og vesttyskland.

Indslaget kan se på TV2's hjemmeside.

I går diskuterede folketingets finansudvalg i tre timer ekstrabevillingen til den øgede grænsekontrol. Beslutningen blev endnu engang udskudt.