»Good Will Hunting«-instruktør anholdt for spritkørsel
Den amerikanske filminstruktør Gus Van Sant er blevet anholdt for spritkørsel i Portland.

Den Oscar-nominerede amerikanske filminstruktør Gus Van Sant blev fredag nat anholdt for spritkørsel i byen Portland i Oregon. Instruktøren blev i første omgang stoppet af politiet, fordi der ikke var lys på hans Porsche. Men da politiet fik stoppet ham, viste det sig, at han var lettere beruset.

»Hans øjne var vandede, røde og blanke. Hans vrøvlede og han lugtede af alkohol,« siger talsmand for Portlands politi Brian Schmautz til People Magazine.

Efter anholdelsen viste det sig, at Gus Van Sant havde dobbelt så meget alkohol i blodet, som det er tilladt.

Gus van Sant er kendt for at lave alternative film, der får ros af anmelderne. Han blev nomineret til en Oscar i 1997 for filmen »Good Will Hunting«, som var det store gennembrud for Matt Damon og Ben Affleck.

Derudover står Van Sant også bag kontroversielle film som »My Own Private Idaho« om narkomaner og trækkerdrenge med Keanu Reeves og River Phoenix, »Elephant« om mordene på Columbine High School og »To Die For«, som var Nicole Kidmans store comeback.

Hans seneste film »Last Days« er et fiktivt portræt af sangeren Kurt Cobains sidste dage i live, inden han skød sig selv med et jagtgevær i 1994.