Gør en god bolighandel nu

Rekord mange boliger til salg.
Flere boliger til salg får sælger til at gå ned i pris
Flere boliger til salg får sælger til at gå ned i pris Foto: EDC

Hvis du er på udkig efter en ejerbolig, så er det måske nu du skal slå til og få en god pris.

Der er nemlig langt flere boliger til salg her sidst på sommeren, end der var på samme tid sidste år, og det får sælgerne til at gå ned i pris.

I august lød det samlede udbud på boliger til salg på cirka 69.770 boliger på landsplan, og det er en stigning på mere end 9.200 i forhold til august sidste år.

Det viser nye tal, renset for sæsonmæssige udsving, fra Realkreditrådet.

Men selv om sælger sætter prisen ned, så har køber svært ved at få pengene op af lommen.

"Den økonomiske afmatning og usikkerhed får boligkøbere til at holde sig tilbage. Især en usikker jobsituation påvirker boligmarkedet negativt. Det gælder både nyuddannede, som ikke kan få et job, og folk på arbejdsmarkedet, som risikerer at miste deres job," siger underdirektør i Realkreditrådet," Peter Jayaswal.

Men der er altså penge at spare. Parcel- og rækkehuse er på landsplan faldet med 2,7 procent, mens ejerlejligheder er faldet med hele 8,9 procent og 6,1 pct. for fritidshuse. Der er store regionale forskelle, men som et gennemsnit ligger den skiltede salgspris for et parcelhus på 130 kvadratmeter på 1,9 millioner kroner, og det er 50.000 kroner mindre end sidste år.

Men udbudstiderne er stort set de samme som sidste år. I et gennemsnit på hele landet ligger den typiske udbudstid for parcel- og rækkehuse på over 8 måneder, 7 måneder for ejerlejligheder og over 11 måneder for fritidshuse.

faktaboks

Stigning i antal af huse til salg:

15 procent i Hele landet
24 procent i Region Hovedstaden
10 procent i Region Sjælland
16 procent i Region Syddanmark
15 procent i Region Midtjylland
9 procent i Region Nordjylland

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.